top of page

ESCAMARLÀ, és un crustaci amb moltes cames, dues fortes pinces i una closca flexible i dura de color rosat. A la primavera són ovats i a l’estiu el millor moment per consumir-los. La carn és finíssima i molt gustosa.​

LLAGOSTÍ RAPITENC, és el producte estrella de la cuina rapitenca. La nostra varietat es caracteritza per tenir uns ulls negres i consistents, de musculatura robusta, cuirassa exterior brillant i sense taques negres. Viu en aigües poc profundes. És d'hàbits nocturns i passa la major part del dia dins la sorra. Exquisit tot l'any, sublim a l'estiu. Es prepara de tota manera: fregit, flamejat, bullit, amb arrossos i suquets. L'heu de tastar!

GAMBA ROJA, és la reina de les gambes. Té un gust potent i una carn tesa que enriqueix l’arròs, el suquet, la bullabessa, la sarsuela... Delicioses fregides i a la planxa amb sal grossa. Quan són més plenes és a l’hivern i a la primavera són ovades

EL XIPIRÓ o calamarset, és un cefalòpode que destaca pel seu valor gastronòmic. Es pesca tot l'any, encara que és a l'estiu i durant els mesos de juliol i agost que és més benvolgut. Són la forma juvenil del calamar.

GRAELLADA DE MARISC, La badia dels Alfacs és famosa per l'excel·lència del marisc que ofereix. No dubteu a tastar els llagostins, els escamarlans, els grúmols i els musclos a la graella. Una experiència inoblidable per als sentits.

GRAELLADA DE PEIX, La millor manera d'assaborir el fresquíssim peix de llotja és a la graella. D'aquesta manera gaudim al màxim el gust i la textura del llenguado, rap, lluç, llagostins i calamars.

EL LLENGUADO, és el rei dels peixos plans. Per les seves virtuts culinàries es pot trobar durant tot l'any, encara que la seva millor època coincideix amb els mesos de març i abril. Habita en fons coberts de sorra o llot.

bottom of page